Kora od banane

Jeste li znali da je banana puna kalija? To je mineral koji povoljno djeluje na vaše cvijeće (oživljava boju cvijeća). Nakon što ste bananu pojeli, nemojte baciti koru. Posušite je te je usitnite i rasporedite po zemlji od lončanice ili po cvjetnjaku. Nakon toga biljke zalijte.

Talog od kave

Nakon što ste popili šalicu dobre kave, nemojte baciti talog već ga iskoristite za njegu vašeg kućnog i vrtnog bilja. Ukoliko talog pomiješate sa vrtnom zemljom, poslužit će kao zamjena za treset; talog daje zemlji kiselost koja posebno pogoduje rastu agruma, borovnica, paprati i azaleja a puževi ne vole talog od kave jer je u većoj koncentraciji za njih otrovan, stoga biljke posađene u vrtu možete zaliti talogom od kave posut po površini zemlje lončanica talog blago gnoji zemlju, a istovremeno tjera biljne mušice.

Jabuka

Plinovi koje ispušta kora zrele jabuke ubrzavaju rast biljke i stvaranje pupoljaka. Ukoliko želite da vam mlada lončanica bolje raste stavite pored nje zrelu jabuku. Isto tako, ako ne želite da vam cvijeće u vazi brzo uvene, nemojte pored njega držati jabuke. Ako kupite nedozrelo voće (mango, ananas) stavite ga u košaru zajedno sa jabukama, pa će prije dozrijeti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.